Emoji Cooking

logo campina emoji

#emojicooking

Koken met plattekaas, da's makkelijk.

Je kan het met alles combineren en er alles mee maken. Het is zelfs zo makkelijk dat we ’t in emoji’s kunnen vertellen.

Emojicooking, wat is dat? Bekijk het filmpje.

Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht 15 minuten | Vis | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  • 1Snij de zalm in heel fijne reepjes en versnij die nadien tot kleine stukjes. Tip! Dit gaat het makkelijkst met een vlijmscherp mes. Let wel goed op.
  • 2Vul een serveerring voor een derde met de zalmtartaar.
  • 2Meng de plattekaas, mayonaise en het citroensap. Kruid af met peper en zout.
  • 2Bedek de zalmtartaar met een fijn laagje citroenmayonaise.

Broodjes met grijze garnaal en avocado

Lunch 10 minuten | Vis | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  • 1Meng de dille met de plattekaas en breng op smaak met peper en zout.
  • 2Besmeer hiermee de baguette en beleg vervolgens met raketsla, sneetjes avocado en garnalen.

Grissini met plattekaasdip

Vieruurtje 30 minuten | Vegetarisch | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  • 1Rasp de courgette grof. Pel en hak de hardgekookte eieren. Pel de knoflook en de sjalot en hak ze fijn. Meng de Volle Brabantse Plattekaas  van Campina met de courgette, het ei, de citroenrasp, de pesto, de sjalot en  de knoflook. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  • 2Serveer  de grissini met de plattekaasdip. Ook lekker met staafjes wortel, selder of andere groenten in plaats van grissini.

Quiche met plattekaas

Hoofdgerecht 25 minuten | Vlees | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  •  In de oven: 30 minuten
  • 1Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2Meng in een soepkom de Brabantse Plattekaas met de losgeklopte eieren, wat peper en zout tot je een glad beslag krijgt.
  • 3Snijd de kerstomaatjes in 2 en laat ze 2 minuten uitlekken op keukenpapier.
  • 4Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en besmeer het deeg met de mosterd.
  • 5Schik dan de andere ingrediënten op het deeg: de ham, de geraspte gruyère en de peterselie.
  • 6Giet er tot slot het mengsel van de eieren en platte kaas over.
  • 7Bak gedurende 30 minuten in de oven.

Kipfilet met mosterd

Hoofdgerecht 10 minuten | Vlees | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  •  In de oven: 30 minuten
  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2Meng de platte kaas, de mosterd, de peterselie en het bieslook in een schotel.
  • 3Kruid met peper en zout.
  • 4Doe de cornflakes in een bord en plet ze lichtjes.
  • 5Haal de kippenfilets door de platte kaas en vervolgens door de cornflakes.
  • 6Leg ze in een ovenschotel, besprenkel ze met olijfolie en zet 35 minuten in de oven.
  • 7Serveer ze met een salade.

Pretty in pink

Ontbijt 10 minuten | Drankje | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  • 1Haal de zaadjes uit de granaatappel en lepel het vruchtvlees uit de passievrucht.
  • 2Pers ze met een sapcentrifuge.
  • 3Meng met de plattekaas.

Gevulde komkommer met tonijn

Lunch 10 minuten | Vis | 4 personen

Bereiding & Ingrediënten

  • 1Snijd de komkommer in de lengte in twee.
  • 2Ontpit met een kleine koffielepel.
  • 3Voeg zout toe en laat uitlekken gedurende een tiental minuutjes.
  • 4Verbrokkel de uitgelekte tonijn in een kom.
  • 5Meng met de plattekaas, de tomaten, de verknipte bieslook en het pepertje.
  • 6Vul de komkommerschuitjes met een mengeling van tonijn.
  • 7Leg ze op een bedje van sla.
  • 8Werk af met 1 of 2 takjes bieslook.

Maak zelf een emoji-recept

Bedenk een recept.

Sleep ingrediënten naar het vak.

sleep je ingrediënten hierheen (max. 11)

  •  
  •  
  •  
+

Kies max. 11 ingrediënten

 
 

Campina

Campina is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen.

Contact

FrieslandCampina Belgium N.V.
Venecolaan 17
9880 Aalter
T. 0800 / 30 40 50

Contacteer ons