Chateaubriand met gratin dauphinois en broccoli
Bereiding: 
  1. Laat de aardappelen ongeschild en versnij ze tot schijfjes. 

  2. Maak  een mengsel van zure room, peper, zout en nootmuskaat. 

  3. Schik de helft van de aardappelschijfjes op elkaar in een presenteerring of een ovenschaal. 

  4. Overgiet de aardappelschijfjes met het mengsel van zure room. 

  5. Schik de schijfjes verder. Giet de rest van het mengsel over de afgewerkte gratin en bestrooi met  gratinkaas. 

  6. Plaats de aardappelen in de oven gedurende 20 min. 

  7. Kook de broccoli met wat peper en zout tot hij gaar is. 

  8. Bak de chateaubriands zoals gewenst en laat ze even rusten. 

  9. Snij de chateaubriand en dien op met de broccoli en aardappelen. 

Average: 5 (1 vote)

4 Personen

Ingredienten: 
  • 4 chateaubriands
  • 1 broccoli
  • 6 aardappelen
  • 100 g Campina Zure Room (30% vet)
  • 100 ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • nootmuskaat
  • gruyère
  • peper
  • zout

Campina

Campina is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen.

Contact

FrieslandCampina Belgium N.V.
Venecolaan 17
9880 Aalter
T. 0800 / 30 40 50

Contacteer ons