nl fr
Faq Gebruik

Melkproducten bederven snel. Daarom gelden de volgende bewaaradviezen:

  • Bewaar gepasteuriseerde melkproducten altijd in de koelkast.
  • Zet lang houdbare melkproducten na opening direct in de koelkast. Een ongeopend pak kan buiten de koelkast worden bewaard.
  • Zet melkproducten na gebruik meteen terug in de koelkast. Een uur buiten de koelkast bekort de houdbaarheid met een dag. Een geopende fles of karton kunt u ongeveer 4 dagen bewaren.
  • Let altijd op de THT-datum. Na opening is de houdbaarheid beperkt.

  • Zorg dat de koelkast op 4°C staat.

Wanneer melk en melkproducten bedorven zijn, kun je dit met je zintuigen beoordelen. Ze gaan zuur ruiken en smaken. Of er ontstaat een laagje vocht op yoghurt, crème fraîche of karnemelk, maar dat betekent niet direct dat het product bedorven is. Als een product veel melkvet bevat kan het rans worden of neemt het geuren uit de omgeving aan.