Onze Boeren

Ontdek waar de melk van uw Campina product vandaan komt.

Campina boer word je pas na een grondige en zorgvuldige selectie. Onze boeren moeten zich immers engageren om hun koeien minimaal 6 uur per dag in de wei te laten grazen en dit minstens 120 dagen per jaar. Ze geven hun dieren de beste zorgen, want wat goed is voor de koe, is goed voor de melk. En dus ook voor jou. Elke Campina boer heeft zijn eigen verhaal, passies en lievelingskoe. Sommige boeren kan je ook bezoeken met je school of vereniging. Maak op voorhand wel een afspraak met de boer.

Familie Breemersch – Van Slambrouck, Klemskerke

“Laten zien hoe ons bedrijf werkt, geeft de consument vertrouwen.”

Hoeve ”dhaezenburg” is een actief hedendaags melkveebedrijf met 100 melkkoeien, bijhorend jongvee en beschikt over 64ha akker- en weiland. Sinds 2006 wordt in een 24-stands carrousel gemolken. De hoeve is een van de oudste nederzettingen in het West-Vlaamse  Klemskerke en is sinds 1925 in handen van de familie.

Onze missie is “Melk en vlees produceren op een duurzame en economische manier met zorg en respect voor natuur en dierenwelzijn”

“Koeien zijn onze passie en ons leven, maar de zorgboerderij, bezoekboerderij en hoevetoerisme vormen een nevenactiviteit op het bedrijf. ”dhaezenburg” is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Belgische kust en ligt op een boogscheut van toeristische parels zoals Brugge, Oostende, Blankenberge, Knokke en Sluis. 

In juli 2012 behaalden we voor het eerst in Vlaanderen samen met 3 collega’s via de vereniging “Beloftevol Boeren” het ISO 14001-certificaat voor het milieuzorgsysteem op onze bedrijven. ISO 14001 is een internationale erkende norm voor milieumanagement waarin continue verbetering centraal staat. Beloftevol Boeren kiest voor een vrijwillige aanpak die verder gaat dan de milieuwetgeving. De analyse van ons bedrijf heeft aspecten zoals milieu, veiligheid, klanten, leveranciers enz in kaart gebracht en ons meer inzicht gegeven in de bedrijfsvoering. De grootste risico’s worden in een ambitieus maar realistisch actieplan geplaatst en uitgevoerd. Deze cyclus wordt jaar na jaar doorlopen om op die manier steeds onze bedrijfsvoering te verbeteren.

 

Aantal koeien : 100
Aantal hectaren weiland : 44
Seperator

Bezoek onze boerderij

Wil je onze boerderij bezoeken met je school of vereniging? Contacteer ons !
Contactinformatie: 

Christian Bremeersch, Klemskerke
dhaezenburg@skynet.be

Campina

Campina is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen.

Contact

FrieslandCampina Belgium N.V.
Venecolaan 17
9880 Aalter
T. 0800 30 405

Contacteer ons