Fietsroutes

Proef het buitenleven & Fiets met ons mee!

Campina heeft voor jong en oud zes ontspannende fietsroutes uitgestippeld tussen de weilanden en de grazende koeien. Je start en eindigt steeds aan één van de Campina boerderijen. Onderweg kan je een pauze inlassen om te proeven van het buitenleven en te genieten van de natuur. Vergeet dus niet om je eigen picknick mee te nemen. Je kan de kaart van elke Campina fietsroute ook hieronder downloaden en afdrukken.

 • Poppel - 22,3 km

  Deze Campina Fietsroute was vroeger best spannend… Een deel loopt namelijk langs een route waar ‘pungelaers’ begin vorige eeuw bij het vallen van de avond op pad gingen met... hun smokkelwaar! Een geschiedenisles over de Eerste Wereldoorlog is vandaag niet aan de orde, wel een heerlijke fietstocht door de Kempen. Je start aan de Campina boerderij van de familie Versteynen en fietst 22km lang door de velden en langs koeien. Voor de kleinsten onder ons hebben we op verschillende plekken naast het parcours een paar leuke quizvragen voorzien. Hou je ogen dus goed open! 

  Familie Versteynen
 • Dergneau - 16,3 km

  Een heerlijke fietstocht door Waals Picardië vol glooiende heuvels en groenfrisse weilanden. De tocht start aan de Campina boerderij van de familie Bauwens en loopt zo’n 16 kilometer door velden en weilanden. Voor de kleinsten onder ons hebben we op verschillende plekken naast het parcours een paar leuke quizvragen voorzien. Hou je ogen dus goed open!

  Familie Bauwens
 • Bellem - 19 km

  Deze route begint aan de Campina boerderij van de familie Mouton in een dorp dat oorspronkelijk... Bethlehem heette! Door de eeuwen heen veranderde die naam naar Bellem en vandaag start hier de Campina Fietsroute die je bijna 19 km meeneemt door het omliggende Meetjesland. Voor de kleinsten onder ons hebben we onderweg enkele leuke quizvragen voorzien. Hou je ogen dus goed open! 

  Familie Mouton
 • Obigies - 20,1 km

  Deze Campina Fietsroute neemt je iets meer dan 20 km mee doorheen Waals Picardië. De route start aan de Campina boerderij van de familie Desbruyères en maakt een prachtige lus doorheen uitgestrekte velden met grazende koeien en langs het water. De ideale gelegenheid om van het buitenleven te proeven. Op verschillende plekken langs het parcours hebben we een paar leuke quizvragen opgesteld voor de jongste fietsers onder ons. Hou dus zeker jullie ogen open ! 

  Familie Vandenberghe Familie Desbruyères
 • Lembeke - 21,6 km

  Deze Campina fietsroute neemt je iets meer dan 20 km mee doorheen het Meetjesland. Wat kan een fietsliefhebber nog meer wensen?
  Kronkelende wegen, groene velden en grazende koeien. Onderweg passeren we drie Campina-boerderijen. Het loont ook de moeite om hier en daar wat langzamer te fietsen en van het buitenleven te proeven. Op verschillende plekken langs het parcours hebben we voor de jongste fietsers onder ons enkele leuke quizvragen opgesteld. Hou dus zeker jullie ogen open !

  Familie Van De Voorde Familie Claeys (vader en broer kurt claeys) Familie Claeys
 • Klemskerke - 21,2 km

  Deze Campina Fietsroute neemt je mee doorheen de prachtige Vlaamse polders. De route start en eindigt aan de Campina boerderij van de familie Breemersch en loopt ± 20 km langs pittoreske dorpen en uitgestrekte velden met vredig grazende koeien. De ideale gelegenheid om het buitenleven te proeven. Op verschillende plekken langs het parcours hebben we een aantal leuke quizvragen opgesteld voor de jongste fietsers onder ons. Hou dus zeker jullie ogen open. 

  Familie Vanloocke Familie Breemersch

Campina

Campina is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen.

Contact

FrieslandCampina Belgium N.V.
Venecolaan 17
9880 Aalter
T. 0800 30 405

Contacteer ons