Het goede van zuivel

Een wonder van Moeder Natuur

Melk is een bijzonder product. Een koe zet immers gras om in één van de rijkste voedingsmiddelen die er bestaan, dat is toch heel bijzonder? Tot op vandaag is er geen enkele fabriek in geslaagd om dit proces na te bootsen. En dat is trouwens ook niet nodig, want mooier dan Moeder Natuur het heeft voorzien, kunnen wij het niet maken. Melk is een natuurlijke bijdrage aan onze gezonde voeding, elke dag opnieuw.

Goed voorje lichaam

Melk is goed voor je lichaam door de essentiële voedingsstoffen die er van nature inzitten: eiwitten, vitaminen en mineralen. Melk bevat van nature de 3 B’s: bouwstoffen, brandstoffen en beschermstoffen.

Bouwstoffen

De bouwstoffen uit melk zijn essentieel voor de opbouw van spieren, botten en tanden. Onze spieren bestaan voornamelijk uit eiwitten, onze botten uit calcium en fosfor.

Brandstoffen

Melksuiker (lactose), een beetje vet en eiwit: dit zijn de perfecte brandstoffen voor de vitale functies van je lichaam. Melk is dus niet alleen goed voor je botten, maar ook nog eens voor je ademhaling en je spijsvertering!

Beschermstoffen

Beschermstoffen, zoals bepaalde mineralen en de vitamines B2 en B12, zijn onontbeerlijk voor tal van processen in je lichaam. Ze helpen je om goed te functioneren en je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Met 2 à 3 porties melk en melkproducten per dag profiteer je optimaal van het goede van melk.

Sterke botten

Melk is goed voor onze botten

Eiwitten, calcium en fosfor in melk zijn essentiële bouwstenen voor onze botten, tanden en spieren. Campina heeft ook Calcium plus in het gamma: een heerlijke melk, verrijkt met vitamine D en calcium. Eén glas Calcium plus bezorgt je 40 procent van je dagelijkse behoefte aan calcium.

Bekijk al onze producten >

Lactose-intolerantie

Helaas kan niet iedereen melk even gemakkelijk verteren. Dat komt omdat sommige mensen de melksuiker of lactose niet voldoende afbreken door een tekort aan lactase. Lactase is een enzym in onze darmen dat voor de splitsing en gemakkelijke opname van lactose zorgt. Heb je een lactasetekort, dan lijd je aan lactose-intolerantie, een kwaal die vaker voorkomt bij volwassenen dan bij jonge kinderen. Voor mensen met lactose-intolerantie is er de lactose-arme melk van Campina. In deze halfvolle Campina melk is de lactose gesplitst in makkelijk verteerbare suikers. Zo kan ook wie moeilijk lactose verteert probleemloos genieten van een kop ontbijtgranen of een zelfgemaakte milkshake met echte melksmaak.

Campina

Campina is een merk van de internationale zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Campina melk komt van Belgische melkveehouders, die hun koeien minstens 120 dagen laten grazen in de weide tijdens het weideseizoen.

Contact

FrieslandCampina Belgium N.V.
Venecolaan 17
9880 Aalter
T. 0800 30 405

Contacteer ons