Zalm in romige citroensaus

Zalm in romige citroensaus

Ingrediënten

  • 240 ml groentebouillon
  • 1 teentjes knoflook (geperst)
  • 1,5 eetlepels sap van verse citroen
  • 1 theelepels Dijon mosterd
  • 1 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 150 ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • 3 eetlepels dille (fijngehakt)
  • 1 schijfjes citroen ter garnering
  • 6 zalmfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepels zout
  • 1 theelepels peper (gemalen)

Aan de slag

  1. Doe de groentebouillon, geperste knoflook, citroensap en dijon mosterd in een pan en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.
  2. Giet de Campina Culinaire Room in de pan en roer goed door. Laat de saus op laag vuur sudderen gedurende 5 minuten. Meng in een kom de maïzena met een kleine hoeveelheid water om een glad papje te maken. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door om de saus te verdikken. Blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
  3. Voeg de kappertjes en dille toe aan de saus en laat nog 2 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout naar smaak.
  4. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder. Verwarm een pan met olijfolie en bak de zalm op middelhoog vuur 4 minuten aan beide kanten of tot gaar.
  5. Serveer de zalm met romige citroensaus en garneer met citroenschijfjes. Serveertip: serveer met aardappelpuree en veldsla.